دو شنبه 23 مهر 1397 - 14:19:31
فصل جدید برنامه «خندوانه» به ایستگاه آخر نزدیک میشود. دراین فصل برای دومینبار مسابقه «خندانندهشو» برگزار شد که اخبار و حواشی زیادی را به وجود آورد.
صبحنو در مقاله ای نوشت:
خندوانه یکی از پرمخاطبترین برنامههای سیما در سالهای اخیر است. طرح اولیه آن توسط آقای رامبدجوان در ابتدا به شبکه دو ارائه شد اما نهایتاً تولید آن در شبکه نسیم اتفاق افتاد. شاید وقتی فصل اول خندوانه به روی آنتن شبکه آن روزها جوان نسیم میرفت، کمتر کسی فکر میکرد این برنامه به یک برند در برنامهسازی تبدیل شود.
این برنامه در طول پخشش در سالهای اخیر مخاطب فراوانی جذب کرده و البته در عین حال کمحاشیه و جنجال هم نداشته است. برخی مهمانها، شوخیها، اعتراضات صنفی، خنداننده و... از جمله موضوعاتی هستند که در طول این پنج فصل هرازچندگاهی برای خندوانه حاشیه ساختهاند.
گذریبرچهارفصل
خندوانه فصل نخست را آرام آغاز کرد اما به مرور دیده شد و توانست مخاطبان را به سمت شبکه نسیم بکشاند. این برنامه با آیتمهای مختلف و متنوعی به روی آنتن رفت و همه اینها در کنار قالب کلی برنامه، نشاندهنده حضور تیمی قوی و خوشفکر در اتاق فکر این برنامه بود.
فصل دوم خندوانه با حضور تماشاگران، اضافه شدن جنابخان و همچنین مسابقه خنداننده برتر آغاز شد و همین باعث شد فصل دوم خندوانه به طور گستردهای محبوب و معروفتر شود. خنداننده برتر مسابقهای بود که در سال۱۳۹۴ از خندوانه پخش شد.
این مسابقه با محوریت استندآپ کمدی میان ۱۶ کمدین و به صورت حذفی، با رای مردم برگزار میشد. آقایان و خانمها علیرضا خمسه، امین حیایی، سروش صحت، سید جواد رضویان، مهران غفوریان، رضا شفیعیجم، بیژن بنفشهخواه، سپند امیر سلیمانی، امیرمهدی ژوله، شقایق دهقان، الیکا عبدالرزاقی، امیر کربلاییزاده، سجاد افشاریان، علیرضا مسعودی، نادر سلیمانی و هومن حاجیعبداللهی ۱۶ کمدینی بودند که در این مسابقه شرکت کردند و در نهایت در آخرین قسمت برنامه به دلیل اتمام فصل دوم و نبودن فرصت برای اجرای فینالیستها و رایگیری که نیاز به ساختن چند قسمت دیگر از خندوانه بود رامبد جوان و عوامل برنامه تصمیم گرفتند که به صورت مشترک مهران غفوریان و امیرمهدی ژوله را به عنوان نفر نخست خنداننده برتر معرفی کنند.
اما فصل سوم شمایل کلی برنامه همانند دو فصل قبلی است ولی بخشی تحت عنوان «لبآهنگ» به برنامه اضافه شد که در این بخش بازیگران، خوانندگان، ورزشکاران و افراد مشهور با حضور در برنامه باید در مسابقهای تحت عنوان لبآهنگ شرکت میکردند.
در مسابقه لبآهنگ با پخش یک موزیک شرکتکنندگان باید روی موزیک لبزده و بینندگان به بهترین لبآهنگ رای میدادند. البته تغییر استودیوی برنامه در این فصل و بزرگ شدن آن هم یکی از نکات فصل سوم بود که نکتهای منفی به حساب میآمد.
فصل چهارم خندوانه از اواخر آذرماه۹۵ شروع شد و تا اواخر شهریورماه ۹۶ پخش شد. در نوروز ۹۶ آیتم مسابقه ادابازی که شرکتکنندگان آن چهرههایی چون مهران غفوریان، سپند امیر سلیمانی، مهرداد میناوند، حامد آهنگی، محمد نادری، نصر ا… رادش، نیما شعباننژاد، خود رامبد جوان و … بودند، پخش شد. نکته مهم این فصل غیبت عروسک محبوب جنابخان به دلیل مشکلات مالی و عدم توافق با مالک وقت این عروسک بود که ضربهای جدی به برنامه وارد کرد.
خندانندهشو«یک»
اما رامبدجوان در فصل چهارم و پس از شوک غیبت جناب خان سراغ ایدهای جدید رفت. مسابقه خنداننده شو در این فصل از ابتدای فروردینماه شروع شده و تا اواسط مردادماه به پایان رسید. در این مسابقه شرکتکنندگان برای نخستینبار در طول برنامه از میان مردم انتخاب شدند و اقدام به استندآپ کمدی کردند.
در این مسابقه ۱۶نفر از چندصد هزار نفر انتخاب شده و زیر نظر مربیان خود که شامل رامبد جوان، شقایق دهقان، حسن معجونی، اشکان خطیبی بود آموزش دیدند و طی هر قسمت به صورت چهارنفره باهم به رقابت پرداختند.
در پایان آقای میثم درویشان پور توانست از حریف خود آقای مجید افشاری پیشی بگیرد و جایزه برتر خنداننده شو را از آن خود کند. از مجموع سه میلیون و ۴۶۱هزار و ۱۹۷ رای، سهم درویشانپور به عنوان نفر نخست، یک میلیون و ۹۳۷هزار و ۹ رای بود.
البته این مسابقه درعین جذابیت زیاد حواشی زیادی هم داشت. برخی شوخیهای جنسی از جمله بخشهای پخش شده دراین مسابقه بودند که باعث انتقادات جدی به این برنامه شد. به هرحال خندوانه برنامهای با مخاطب عام بود که برای خانوادهها محترم شمرده میشد و برخی از شوخیها خارج از توقع آنها از خندوانه بود. البته این مسابقه برخی مسائل دیگر هم داشت که طبیعتاً در شروع هر جریانی اتفاق میافتد و از آن گریزی نیست.
فصلپنجم
فصل پنجم خندوانه آغاز شد و این بار آقای نیما شعباننژاد به دلیل حضور در دیگر پروژهها از خندوانه فاصله گرفت. برای پر کردن جای شعباننژاد، ارژنگ امیر فضلی به برنامه پیوست که به دلیل عدم شخصیتپردازی مناسب نتواسنت موفق باشد.
این فصل از برنامه برخلاف فصول گذشته تنها سهروز درهفته به روی آنتن رفت تا مجال بیشتری برای سازندگان آن ایجاد شود. درایام ماه مبارک رمضان مسابقه «نینیشو» درخندوانه برگزار شد که به دلیل عدم همخوانی با قالب برنامه و همچنین شباهت نسبی با «کودکشو» باعث شد که به موفقیت زیادی دست پیدا نکند.
این فصل مصادف شد با بازگشت دوباره جناب خان؛ هرچند به دلیل تعداد کم برنامههای پخش شده در طول هفته و همچنین حضور کمش، آنچنان که باید به اندازه فصلهای قبلی مخاطب را اشباع نکرد اما به هرحال همین حضور کم نیز برای بیننده ارزشمند بود.
خندانندهشو«دو»
مسابقه خنداننده شو دو در این فصل از اواسط تیرماه شروع شده و به زودی منتخبش معرفی خواهد شد. به منوال فصل قبلی این مسابقه، شرکتکنندگان از میان مردم انتخاب شدند و اقدام به استندآپ کمدی کردند. در این مسابقه ۱۶نفر از چند صد هزار نفر انتخاب شده و زیر نظر مربیان خود که شامل رامبد جوان، پانتهآ بهرام، اشکان خطیبی و فرهاد آییش هستند، آموزش دیدند و طی هر قسمت به صورت چهارنفره باهم به رقابت پرداختند.
فصل دوم این مسابقه هم مانند فصل قبل با حاشیه و جنجال همراه بود. ابتدای این مسابقه کمی کند و کمرمق بود به طوری که پیشبینی میشد این فصل ضعیفتر از مسابقه قبلی باشد اما به مرور شرایط تغییر کرد. امسال هم مانند دوره قبلی کموبیش شوخیهایی وجود داشت که برخی انتقادات را به وجود آورد اما با نگاهی منصفانه و البته واقعی به لحاظ برنامهسازی باید تاکید کرد که این فصل دارای حواشی و مشکلاتی کمتر است.
گویا برنامهسازان، بیش از قبل شرکتکنندگان را توجیه کردهاند و نظارت بیشتری هم صورت میگیرد. هرچند که هنوز این برنامه بینقص نیست اما باید اعتراف کرد که تولید برنامهای مردمی در این حجم و قالب که بدون کمترین خطایی باشد کاری بسیار سخت و حتی ناممکن است. خندوانه جریانی ایجاد کرده که استعدادهای جوان فرصت عرضاندام پیدا کنند و در عین حال نشاط به جامعه تزریق شود؛ باید از این اقدام حمایت کرد و البته اشکالاتش را هم گفت تا روزبهروز بهتر شود.