نگاهی به «لالایی» گیتی‌خامنه در تلویزیون

چهار شنبه 9 آذر 1401 - 0:10:49

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه "لالایی" چند هفته‌ای است که با اجرای گیتی خامنه با موضوع مادرانه از شبکه نسیم پخش خود را آغاز کرده است. این برنامه با زیر متن لالایی یک برنامه زنانه است و از زنان ایرانی در تمام طیف‌های شغلی در شهر‌های مختلف ایران دعوت کرده است تا در این برنامه حضور پیدا کنند و درباره خط اشتراکشان یعنی مادری صحبت کنند.

در اولین برخورد با این برنامه فضای صمیمی و بدون هجو آن توجه مخاطب امروزی که در سطح جامعه مورد بمباران خبری گرفته است را جلب می‌‌کند. "لالایی" توجه ویژه‌ای به دنیای زنانه مادرانه این مرز و بوم دارد. لالایی یعنی مادری و این آوا برای اولین بار در تلویزیون ملی ایران از زبان نمایندگان شهر‌های مختلف ایران خوانده شده است.

شبکه نسیم که در این سال‌ها نشان داده است برای سرگرمی خانواده‌های ایرانی دغدغه‌مند عمل می‌کند این بار دست روی موضوع حساس جامعه کنونی، یعنی زن و مفهوم خاص مادری گذاشته است، چند قسمت از این برنامه گذشته و در قسمت‌های اولیه برنامه، تنوع موضوعی برنامه مشخص است.

برنامه «لالایی» با شعار آرامش در آغوش کشیدن مادر با اجرای گیتی خامنه و تهیه‌کنندگی و کارگردانی سید احسان حسینی چهارشنبه تا جمعه ساعت 21 از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود. این برنامه روایت فرهنگ و روابط خانواده با بازنمایی لالایی در اقوام ایرانی است. به قولِ تهیه‌کننده این برنامه تلویزیونی، "لالایی مخرج مشترک مادران ایرانی است و هر مادر ایرانی از هر قومی و هر گوشه از سرزمین مان برای فرزندش لالایی خوانده و می‌خواند. ما هم این را دستمایه قرار دادیم تا از دل این فرهنگ زیبا به برنامه ای با این ساختار و ماهیت برسیم."

در واقع «لالایی» به نوعی احیاء و تکریم فرهنگ لالایی در کشورمان است و بازنمایی روایت‌های مادران این مرز و بوم را نشان می‌دهد. در هر قسمتِ این برنامه، سه نسل از یک خانواده ؛ مادربزرگ، مادر و نوه از شهرهای مختلف و قومیت‌های گوناگون دعوت می‌شوند که درباره شهر، فرهنگ و قصه زندگی خودشان و لالایی‌هایی که برای فرزندان‌شان در کودکی می‌خواندند در برنامه صحبت می‌کنند. یکی از نکات جالب در این برنامه، میهمانانش هستند که «مادرند». 

این برنامه از چندین بخش تشکیل شده است و حدود 15 آیتم دارد که به صورت چرخشی در قسمت‌های مختلف برنامه جانمایی شده است. در بخشی از برنامه با خردسالان گفت‌وگو می‌شود که درباره لالایی‌هایی که گوش می‌دهند با آنها صحبت می‌شود. آیتم دیگر برنامه «روایت دیگران» است که با افراد در جایگاه‌های مختلف و کارآفرینان درباره خاطرات‌شان صحبت می‌شود. در بخشی از برنامه هم گزارش‌های مردمی روی آنتن می‌رود. 

شبکه نسیم به عنوان شبکه سرگرمیِ تلویزیون، مدتی است با «لالایی»، رسالت خود را این بار با نگاهی زنانه از دریچه خط اشتراک مادری یعنی لالایی ادامه داده است. برنامه "لالایی" در 20 قسمت پخش شده‌اش نشان داده که جامعه هدف این برنامه تمام زنان تمام ادوار این جامعه بوده است در این برنامه تمام طیف زنان با خط اشتراک مادری در نظر گرفته شده ما در این برنامه شاهد گفت‌وگو گیتی‌خامنه مجری این برنامه با میهمانانی بوده‌ایم که هرکدام دنیای متفاوت خودشان را دارند. 

این روزها در جامعه ما زن یکی از محورهای اصلی گفتمان قرار گرفته است و برنامه "لالایی" که این شب‎‌ها از آنتن شبکه نسیم پخش می‌شود به خوبی توانسته این گفتمان را در رسانه ملی جای دهد، دنیای زنان بانوان این سرزمین در این برنامه به یک خط اشتراکی می‌رسد که منصوب به مادری است و لالایی چاشنی دنیای پر فراز و نشیب‌شان شده است. 

فرزندآوری و جوانی جمعیت یکی از موضوعات مهم و استراتژیک جامعه کنونی ما است و رسانه در این راستا وظیفه بزرگی بر دوش دارد و لالایی برنامه‌ای‌ است که به خوبی وبا ظرافت بصری و کلامی آن را به تصویر کشیده است در سبد میهمانان این برنامه آن‌قدر تنوع وجود دارد که می‌‌توان گفت این برنامه نماینده تمام عیار زنان این مرز و بوم است.

از خواهران وفایی با دو کودک ناشنواشان که در انتظار عمل حلزونی‌اند و دنیای مادران متفاوت‌شان گرفته تا خانم ناصر همسر شهید مدافع حرمی که نگاه نافذش از پشت دوربین و شیشه تلویزیون مشخص است. 

از مادر دو قلویی که تفاوت یکی از قول‌ها سد راه مادرانه‌اش نشد و کمر همت بست تا مهدیار و صدرا را همه به یک چشم ببینند تا خانواده خرمدره با مادربزرگی ورزشکار و داستانی پر فراز و نشیب مادر خانواده از آزاده لرستانی و صحبت درباره شغل خبرنگاری تا مصائب یک مادر  مجری با مونا اورعی همه این‌ها میهمان‌هایی‌اند که با یک خط اشتراک مادری و در مرتبه بعدی آوای لالایی باهم مرتبط شده‌اند.

منبع: خبرگزاری تسنیم


ارسال دیدگاه





ارسال

دیدگاه ها

نمایش همه نظرات
2024-11-24 02:50:08